DSCN2519.JPG

15 Jaar geleden leerde ik Monique kennen en het klikte meteen tussen ons. Bij haar thuis zag ik meteen hoe artistiek ze is. Overal hingen prachtige schilderijen. Ze vertelde dat ze ook in opdracht werkt. We wilden heel graag een schilderij van Monique. Een prachtig schilderij  van onze kinderen in bister met acryl was het resultaat. We wilden geen kopie van een foto maar een eigen interpretatie van onze zeilende kinderen. Het resultaat is geweldig! 

Een paar jaren later zijn we verhuisd naar een woning met in de woonkamer muren van 4 meter hoog. Daar moest iets komen van formaat. Monique is die uitdaging aangegaan en heeft met olieverf een schilderij van 2 meter hoog en 60 cm breed gemaakt van onze kat Maddox en het uitzicht over de Maas vanuit onze woonkamer. Ze heeft getimmerd, geverfd, geschuurd en er weer overheen geschilderd. Het resultaat is verbluffend. Je blijft ernaar kijken en ontdekt steeds weer nieuwe kleuren en lagen. Dit schilderij is extra dierbaar geworden omdat onze prachtige kat te vroeg is gestorven. 

 

Dankjewel Monique!

Mireille & Maurice

FullSizeRender.jpg
IMG_1123.JPG
IMG_2602.jpeg

Naast dat de schilderijen prachtig zijn is Monique ontzettend goed in het vastleggen van niet alleen de fysieke kenmerken, maar ook de persoonlijkheid van iemand. Zij weet een bepaalde  blik of oogopslag te schilderen die haar schilderij echt laat 'leven.' Ik ben ontzettend blij met mijn stralende portret.

Célina

IMG_1125.JPG

Monique heeft een schilderij gemaakt van mijn zoon en dochter vanaf een oude vakantiefoto. Die foto was vroeger gemaakt op een camping in Frankrijk waar we goede herinneringen aan hebben. Het is een dierbare foto omdat de blikken van mijn kids daar zo mooi gevangen waren. Monique heeft vanuit deze foto de uitdrukking op hun toen jonge gezichtjes prachtig weten vast te leggen op doek. Het is een prachtig schilderij waar wij nog steeds dagelijks van genieten.

Maaike

Monique schilderde een heel mooi portret van ons gezin. Dat deed ze aan de hand van een vakantiefoto, maar ze verwerkte daarin ook hoe ze ons als personen kende. Het resultaat is een groot doek waarop ze alle vier prachtig heeft vastgelegd. Onze individuele persoonlijkheden zijn duidelijk herkenbaar. We genieten nog steeds van het schilderij. Nu de kinderen groter worden en qua uiterlijk veranderen krijgt dit schilderij nog meer betekenis voor ons.

Monique is een heel creatief en artistiek persoon die de afgelopen jaren haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Zo zijn haar Indonesische roots in veel schilderijen terug te vinden in de thema's en warme kleuren die ze kiest. Monique kan niet alleen  heel goed schilderen, maar ook erg goed tekenen. Dat doet ze o.a. met houtskool en krijt.

Elk schilderij en tekening maakt ze met veel aandacht en liefde en dat is aan het resultaat te zien!

Welmoed & Marc

20220417_201048.jpeg
IMG_2542.jpeg

Na het zien van het werk van Monique heb ik besloten een schilderij te maken van mijn vrouw en mij om als huwelijkscadeau aan mijn vrouw te geven. Overdonderd was ik nadat Monique er zoveel tijd en energie in had gestoken. Ze heeft haar eigen stijl en karakteristieke manier van werk. Een prachtig exemplaar en we zijn erg tevreden. Ik straal nog elke dag bij het zien van het schilderij. 

Dankjewel Monique

Ralph